AAU_JensVellev
Middelalderarkæologen Jens Vellev tager os med på en rejse gennem Tycho Brahes liv. Foto: Jens Holbech.

Dyk med ned i naturvidenskabens fascinerende og forskelligartede verden. Aarhus Universitet tilbyder – i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aarhus, Herning, Horsens-Hedensted, Vejle samt gymnasierne i Vejle – igen til efteråret aftenforedrag, hvor forskere tager afsæt i den forskning, de er opslugt af lige nu.

Foredragene byder på levende beretninger om de nyeste opdagelser og erkendelser samt løfter en flig af sløret om de forskningsmetoder, der benyttes.

Foredragene er gratis, men der skal reserveres plads. Det er meget klogt at gøre det hurtigt – i foråret 2013 var der reserveret 12.474 pladser til de seks foredrag fordelt på fem uger!

Foredragene i Universitetsparkens Søauditorier i Aarhus, der hver ofte samler mere end to tusinde tilhørere (ja – mere end 2000 foredragsgæster pr. foredrag). Hvert foredrag udbydes tre dage i træk og gentages i efterfølgende semestre i Herning, Vejle og Horsens for at imødekomme den store efterspørgsel. De populære foredrag trækker tilhørere fra hele Jylland, som var det rockkoncerter!

AAU_Buffet
Der er en ny menu til hvert foredrag.

Inden foredraget kan du nyde et måltid ved en buffet – kreeret med et varmt øje til det italienske køkken og foredragsdagens bedste råvarer. Serveringen finder sted i Matematisk Kantine på universitetet.

Du vil møde et stort udvalg af salater og andre grønne retter, hjemmerøget laks eller anden slags fisk, forskellige kødretter, diverse tilbehør fx dressing, hummus og tapenader, hjemmebagt brød, oste, frugt og lidt sødt. Prisen er 85 kr.

For de, der gerne vil høre eller genhøre Kjeld Hansens foredrag “Det tabte land” om de store landskabsforandringer siden 1850’erne, vil det være muligt i Vejle 29. oktober.

Comments are closed.