Populær naturvidenskab sælger som var det en rockkoncert

AAU_JensVellev

Middelalderarkæologen Jens Vellev tager os med på en rejse gennem Tycho Brahes liv. Foto: Jens Holbech.

Dyk med ned i naturvidenskabens fascinerende og forskelligartede verden. Aarhus Universitet tilbyder – i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aarhus, Herning, Horsens-Hedensted, Vejle samt gymnasierne i Vejle – igen til efteråret aftenforedrag, hvor forskere tager afsæt i den forskning, de er opslugt af lige nu.

Foredragene byder på levende beretninger om de nyeste opdagelser og erkendelser samt løfter en flig af sløret om de forskningsmetoder, der benyttes.

Foredragene er gratis, men der skal reserveres plads. Det er meget klogt at gøre det hurtigt – i foråret 2013 var der reserveret 12.474 pladser til de seks foredrag fordelt på fem uger!

Foredragene i Universitetsparkens Søauditorier i Aarhus, der hver ofte samler mere end to tusinde tilhørere (ja – mere end 2000 foredragsgæster pr. foredrag). Hvert foredrag udbydes tre dage i træk og gentages i efterfølgende semestre i Herning, Vejle og Horsens for at imødekomme den store efterspørgsel. De populære foredrag trækker tilhørere fra hele Jylland, som var det rockkoncerter!

AAU_Buffet

Der er en ny menu til hvert foredrag.

Inden foredraget kan du nyde et måltid ved en buffet – kreeret med et varmt øje til det italienske køkken og foredragsdagens bedste råvarer. Serveringen finder sted i Matematisk Kantine på universitetet.

Du vil møde et stort udvalg af salater og andre grønne retter, hjemmerøget laks eller anden slags fisk, forskellige kødretter, diverse tilbehør fx dressing, hummus og tapenader, hjemmebagt brød, oste, frugt og lidt sødt. Prisen er 85 kr.

For de, der gerne vil høre eller genhøre Kjeld Hansens foredrag “Det tabte land” om de store landskabsforandringer siden 1850’erne, vil det være muligt i Vejle 29. oktober.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.