I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden har skuespiller og TV-vært Sebastian Klein udgivet en bog om verdens mest truede dyr, og på fondens hjemmeside kalder man den for ”årets vigtigste bog”. Du kan høre nærmere om indholdet på hjemmesiden.

Samtidig med udgivelsen har Sebastian Klein kastet sig ind i den ophedede debat om indhegnede dyreparker i de danske skove. Han opfordrer til, at ”man bør nøje overveje om de fordele, man ser i etableringen af et højt hegn omkring vore naturområder reelt opvejer de problemer, de høje hegn giver”.

Udtalelsen har givet anledning til polemik på de sociale medier, hvor flere af de mere rabiate tilhængere af den såkaldte ”rewilding” har kastet sig over Klein. Læs her, hvad Sebastian Klein skrev:

Udover at være en dansk skuespiller, tv-vært, foredragsholder og forfatter er Sebastian Klein også ivrig ornitolog, og har medvirket i det af Martin Keller og Ketil Teisen udviklede børne-tv-program Naturpatruljen som blev en kæmpe succes, hvor han spillede Dr. Pjuskebusk.

Han har siden medvirket i en lang række børneprogrammer på radio og tv, både naturformidling og underholdning. Heriblandt Anton, min hemmelige ven, der blev produceret i 32 afsnit og Jul i Togvognen der blev sendt som intro til Børnenes U-landskalender i 1999. Han har også medvirket i og skrevet manuskript til Kaninlandet der var en tv-serie for børn, der blev sendt i 1999.

Klein har også medvirket i serien Bidt, brændt og stukket på DR Ultra, hvor han udsætter sig selv for bid, stik og forskellige giftige planter, for at vise, hvad der sker, hvis man f.eks. bliver bidt af en kvælerslange, når en igle suger blod eller hvis man får saft fra en kæmpebjørneklo på sig.

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. Anna Sørensen

  Sebastian Klein har været i endnu flere programmer om natur, end der nævnes: Serien om vild natur på villaveje (jeg husker ikke lige titlen) og serien om ‘Et døgn, to hold, tre dyr”. Begge TV2. ;o)

 2. Torben Aagesen

  Serien du ikke husker, har nok været “Vores vilde vej”
  http://play.tv2.dk/programmer/dokumentar/serier/vores-vilde-vej/sandbjergvej-i-brabrand-195267
  fra 2019.

 3. Preben Kofod

  Da man i sin tid etablerede vildsvinehegnet var der ikke de store betænkeligheder. Ud fra dette kan det kun gå for langsomt med at få det fjernet.

Skriv en kommentar