Så er det slut med at sprøjte fars øller og whisky, men hvad med børnemaden?

DLG vil ikke længere acceptere glyphosat i maltbyg. Danmarks største grovvareselskab, DLG, kræver nu, at maltbyg ikke sprøjtes med glyphosat-holdige ukrudtsmidler før høst. Det sker for fortsat at kunne afsætte dansk maltbyg som et højkvalitetsprodukt – hvilket giver danske landmænd en årlig ekstraindtægt på et trecifret millionbeløb.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DLG, 26. juni 2017, ifølge Ritzau.

En million EU-borgere har underskrevet en protest mod Glyphosat, og det gør indryk på danske DLG.

Danmarks største grovvareselskab, DLG, kræver fra den kommende høst, at korn, der afregnes som maltbyg, skal være frit for glyphosatholdige ukrudtsmidler. Det sker for at følge markedskravene fra de malterier og bryggerier, der aftager det danske højkvalitetsprodukt til produktion af bl.a. øl og whisky, og som ikke vil acceptere rester af glyphosat i råvarerne.

Dansk maltbyg er i forvejen kendt for sin høje kvalitet på de internationale markeder, og afsætningen af den danske afgrøde giver årligt landbruget en ekstraindtægt på et trecifret millionbeløb om året. DLG aftager ca. halvdelen af hele den indleverede danske høst.

Vicedirektør Mogens Frederiksen, DLG.

”Det danske klima passer godt til maltbyg, og dansk maltbyg forbindes med kvalitet i verdensklasse. Maltbygindustrien accepterer ikke glyphosatrester i sine råvarer, og vi kan og skal naturligvis leve op til det krav. Derfor vil vi i den kommende høst følge kornbranchens anbefaling om, at maltbyg dyrkes uden brug af glyphosat før høst,” siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG.

Systematisk screening af maltbyg

DLG anbefalede allerede sidste år, at producenter af maltbyg ikke bruger glyphosatholdige midler før høst, og anbefalingen bliver nu til et krav.

DLG vil i den kommende høst systematisk screene den indleverede maltbyg for glyphosat.

”Vi ved, at avlerne vil leve op til forbrugernes krav, så dansk maltbyg kan sikre sin position på verdensmarkedet. Derfor er det også afgørende, at avlerne af maltbyg følger kravet om at undlade brugen af glyphosat før høst. Dermed sikrer vi landmændene den ekstraindtægt, der kommer af at levere gode, sunde råvarer til markedet,” siger Mogens Frederiksen, DLG.

DLG er ét af Europas største grovvareselskaber og er ejet af danske landmænd. DLG har 6.500 medarbejdere og aktiviteter i 18 lande. Med en omsætning på 49 mia. kr. er DLG én af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Omkring 60 pct. af indtjeningen kommer fra Tyskland, der er DLG’s største marked. 

Visited 22 times, 3 visit(s) today

Comments are closed.