Som en dans på engen

hoslet

Dansen kræver nu osse en hvilepause ind imellem. Foto: Får på Sydhavnstippen.

Hvert år dannes der flere og flere nye høslætlaug, fordi høslæt med le har vist sig at være en af de bedste måder at sikre naturens mangfoldighed på.

Danmarks Naturfredningsfore-ning afholder derfor 9. juni et kursus i kunsten at slå med le.

Hvis man mestrer kunsten at bruge redskabet, bliver leslåning som en dans på engen. Det er både en sjov og sund aktivitet for hele familien, som kan bruges til at pleje naturen eller sommerhusgrunden.

Nogle af Danmarks bedste leslåere underviser på dagen, så du vil være i gode hænder. Kurset koster 400 kr. og er inklusiv frokost, men du skal være medlem af Danmarks Naturfredningsforening for at kunne deltage.

Kontakt: Nick Leyssac, nl@dn.dk, 31 19 32 50

Læs mere og tilmeld dig her:  www.dn.dk/Default.aspx?ID=25334

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.