Stadig flere smittede med svineMRSA

Skærmbillede 2014-12-09 edited

SvineMRSA-epidemien udvikler sig fortsat, og pr. 9. december var der indberettet 1124 patienter til Statens Serum Institut. Årets samlede antal MRSACC398-smittede er det højeste nogensinde siden 2006, hvor de første tilfælde blev indberettet. SvineMRSA udgør nu 43 procent af samtlige MRSA-typer, der indberettes i 13 forskellige kategorier, og svineMRSA er den eneste hurtigtvoksende type. Noget egentligt bekæmpelsesprogram er endnu ikke iværksat, og på grund af modstand fra den private interesseorganisation Landbrug & Fødevarer tilbageholder Fødevareministeriet de nødvendige oplysninger om smittens lokalisering på ubestemt tid.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.