Foto1 kopiBlåsorte hævelser og mørkerøde blødninger efter slag med metalredskaber er langt fra et særsyn, når danske svin ender deres dage på slagterigangene. 173 landmænd og vognmænd er blevet politianmeldt fra 2010-2012 for at tæske slagtesvin, viser ny rapport fra Københavns Universitet. Det skriver Metroexpress 24. april 2014.

– Grisene bliver typisk slået på ryggen eller siden af lårene med for eksempel en jernkæde, en tatoveringshammer eller en fastnøgle, siger professor Henrik Elvang Jensen, der sammen med fem kolleger har udarbejdet rapporten.

Fødevarestyrelsen indførte i foråret 2010 koden 904, som skal registrere svin med sår og skader, som man mistænker, at mennesker har påført dyrene.

Frem til efteråret 2013 er der registreret 7434 svin i denne kategori på danske slagterier. Fra næsten hver femte svinebesætning er der leveret slagtesvin, som viser tegn på slagmærker forårsaget af svinefabrikkens personale eller transportfirmaet.

De tal chokerer chefkonsulent Birgitte Damm fra Dyrenes Beskyttelse: – I årevis har branchen og myndighederne forsøgt at tale problemet omkring vold mod svin ned. Men der er tusindvis af dyr, der udsættes for vold, og det er jo mange flere, end hvad der hidtil har været fremme.

Kender du til sager om mishandling af svin? Så kontakt journalist Anders Borup Sørensen på Metroexpress på abs@mx.dk.