Svineriet #3: – Aflyst! DR2 erkender fatale fejl

Mollerup

DR-ombudsmanden Jacob Mollerup skal forsøge at få fakta frem om “Hele Svineriet”,

I følge DR-ombudsmanden Jacob Mollerup er DR2 blevet pålagt at aflyse den planlagte gen-udsendelse lørdag 23/11 af den stærkt kritiserede temaudsendelse “Hele Svineriet”.

Flere dagblade, bl.a. BT og Politiken har kritiseret den dybe økonomiske forbindelse mellem Landbrug & Fødevarers direktør Søren Gade og den lille vestjyske TV-producent LandTV.

Organisationer som Danmarks Naturfrednings-forening og Dyrenes Beskyttelse har klaget til DR-ledelsen over et stærkt manipuleret indhold, der angiveligt maler et usandt skønmaleri af den stærkt kritiserede svineindustri.

Den medvirkende økologiske svineproducent har efterfølgende undsagt programmet, som hun bl.a. har betegnet som direkte “misvisende”.

Tords flere forsøg er det endnu ikke lykkedes at få oplyst, hvad DR2 egentlig har betalt for programmet. Flere kilder hævder, at der har været tale om en urealistisk billig produktion, takket være skjult sponsering.

Man kan følge DR’s behandling af sagen på Jacob Mollerup blog.

Sidste Nyt! Stjernekokken Thomas Rohde er færdig på Kong Hans. Angiveligt går han selv, fordi han ikke længere må servere foie gras. Det skriver Børsen.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.