Mollerup
DR-ombudsmanden Jacob Mollerup skal forsøge at få fakta frem om “Hele Svineriet”,

I følge DR-ombudsmanden Jacob Mollerup er DR2 blevet pålagt at aflyse den planlagte gen-udsendelse lørdag 23/11 af den stærkt kritiserede temaudsendelse “Hele Svineriet”.

Flere dagblade, bl.a. BT og Politiken har kritiseret den dybe økonomiske forbindelse mellem Landbrug & Fødevarers direktør Søren Gade og den lille vestjyske TV-producent LandTV.

Organisationer som Danmarks Naturfrednings-forening og Dyrenes Beskyttelse har klaget til DR-ledelsen over et stærkt manipuleret indhold, der angiveligt maler et usandt skønmaleri af den stærkt kritiserede svineindustri.

Den medvirkende økologiske svineproducent har efterfølgende undsagt programmet, som hun bl.a. har betegnet som direkte “misvisende”.

Tords flere forsøg er det endnu ikke lykkedes at få oplyst, hvad DR2 egentlig har betalt for programmet. Flere kilder hævder, at der har været tale om en urealistisk billig produktion, takket være skjult sponsering.

Man kan følge DR’s behandling af sagen på Jacob Mollerup blog.

Sidste Nyt! Stjernekokken Thomas Rohde er færdig på Kong Hans. Angiveligt går han selv, fordi han ikke længere må servere foie gras. Det skriver Børsen.

Visited 5 times, 5 visit(s) today

Skriv en kommentar