Tepco tjener kassen på Fukushima-ruinen

fukushima__noaa_rad_plume

Den radioaktive forurening fra Fukushima-atomruinen er registreret over det meste af Stillehavet.

Koncernen bag den japanske  atomkraftruin Fukushima har takket være energiprisstigninger og udgiftsbesparelser præsteret et stigende profitoverskud i 2. forretningskvartal i år. Det skriver Berlin-avisen Taz.de 1/11.

Selvom Tepco har måtte afholde øgede udgifter til import af olie og gas, fordi alle A-kraftværker er lukket ned efter Fukushima-katastrofen, har koncernen alligevel præsteret et nettooverskud på 178,3 mia. Yen (9,5 mia. kroner). I samme kvartal sidste år var overskuddet kun på 11,1 mia. Yen.

Skaderne efter atomkatastrofen i Fukushima er skønsmæssigt opgjort til 1336 milliarder kroner. Heri er næppe medregnet de skader på miljøet i Stillehavet, der strækker sig helt over til Amerika.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.