Tusindvis af genmodificerede insekter på vej ud i naturen

Frankenflie


”Frankenfly” er den populære betegnelse for de tusinder af genmodificerede insekter, der er på vej ud i naturen.

Netop som man troede, at genmodificerede myg og GMO-opfedede middagsretter var højdepunkterne i biotekindu-striens manipuleringer med genetisk kodning, har biotekforskerne nu udtænkt en plan, der går ud på at udsætte tusindvis af ‘frankenfly’-insekter i naturen for at bekæmpe skadedyr.

Det skriver redaktør Anthony Gucciardi, Natural Society, i en stort opsat artikel 6. sep-tember 2013.

Og som man oplevede det med udsætningen af genetisk modificerede myg uden risikovurdering, bliver de nye manipulerede insekter faktisk markedsført som et “grønt alternativ” til brugen af ​​sprøjtegifte.

Anthony Frankenfly

Anthony Gucciardi er redaktør på Naturalsociety.com

Britiske forskere hævder, at insekter med manipulerede genetiske koder faktisk er et middel, der kan erstatte brugen af ​​kemiske pesticider.

I virkelighedens verden er der imidlertid tale om at erstatte nogle potentielt skadevoldende kemiske sprøjtegifte med noget, der er langt værre. Udskiftningen svarer til at bytte din gamle bil med en cykel, bortset fra at cyklen i dette tilfælde kan udløse bivirkninger, der kan ”ændre den genetiske struktur i den samlede population af insekter”…

Læs hele artiklen her.

 

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.