USA får brug for en ny nationalfugl på grund af klimaændringerne

US_nationalfugl

Stephen Colbert langer ud efter de “lom-elskende tosser” i Audobon Society. Det er Colbert til højre og lommen til venstre.

TV-værten Stephen Colbert fra Comedy Central – dem med The Daily Show – er blevet stærkt foruroliget af en rapport, som Audubon Society udgav i begyndelsen af denne måned. Ifølge rapporten kan halvdelen af Amerikas fuglearter være i farezonen, hvad angår nedgange i bestandene og ustabile levesteder forårsaget af klimaændringer.

Det skriver Anastasia Pantsios, 12. september 2014 på Ecowatch.com.

“Jeg er ikke en videnskabsmand,” annoncerede Stephen Colbert i en parodi på den typiske ansvarsfraskrivelse, der altid anvendes af klimaforandringernes benægtere, “men jeg har aldrig købt al den ståhej omkring klimaændringer. Hvorfor frygte forandring? Måske Jorden er bare ved at komme ud af puberteten. … Venner, der er tale om skræmme taktik fra de lom-elskende tosser i Audobon Society.”

Men det plager ham dog at erfare, at mange officielle ”nationalfugle2 i de mange delstater kan blive skubbet helt ud af deres hjemstater. “Pludselig synes de hundredvis af timer, jeg har tilbragt med et memorere den slags trivielle fakta om staterne, at have været et totalt spild af tid,” sagde han.

US_baldheadeTshirtVærre er det faktum, siger Colbert, at undersøgelsen peger på, at USA’s nationalfugl, den hvidhovede ørn, står til at miste 75 procent af sin habitat inden år 2080.

“Hvordan kan det være?” spørger han. “Jeg troede ørnens naturlige levested var billige T-shirt til patrioter, og på grundlag af de størrelser, jeg har set i indkøbscentrene, vokser dette levested da ganske markant.”

Men Colbert har et forslag til udskiftning af USA’s nationalfugl! Se videoen for at finde ud af, hvad det er.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.