Levende Havs Kutter Anton har tidligere sejlet for NOAH og skabt rammerne for aktiviteter, workshops, udstillinger og debat på havnene. Pressefoto

PRESSEMEDDELELSE – Her til efteråret besøger Levende Hav og NOAH en række danske havnebyer for at sætte fokus på havmiljøet, EU og FN’s verdensmål. Det skriver miljøorganisationen NOAH den 16. august 2021.

Levende Havs Kutter Anton og NOAHs sanselige pop up-telt danner rammerne for aktiviteter, workshops, udstillinger og debat på havnene. Alt sammen i samarbejde med lokale aktører, der har en interesse i kysten, havet og fremtidens Europa.

Du kan møde NOAH og Kystens Parlament her:

Nibe: den 21.-22. august

Korsør: den 28.-29. august

Middelfart: den 2.-3. september

Rødvig: den 11.-12. september

København: den 23. september

Turnéen afsluttes i København, hvor parlamentets samlede visioner fremlægges på Christiansborg.

NOAH og Institut for Evige Utopiers lille biotop er en optisk installation, der genskaber Brodmann´s område 17, som er det sted i den menneskelige hjerne, hvor utopier kan anes og sanses. Stedet hvor vores verdensbilleder formes, bygges op og brydes ned i en konstant bevægelse.

Formålet med Kystens Parlament er at skabe et større fokus på havmiljøet i Danmark og EU. I løbet af weekenden vil du kunne opleve Brodmann’s Institut for Evige Utopier (NOAH), Levende Havs udstilling om FN’s verdensmål, fisk og fiskeri, lokale foreningers aktiviteter, musik på kajen og meget andet.

NOAH og Institut for Evige Utopiers lille biotop er en optisk installation, der genskaber Brodmann´s område 17, som er det sted i det menneskelige indre, hvor utopier kan anes og sanses. Stedet hvor vores verdensbilleder formes, bygges op og brydes ned i en konstant bevægelse.

Vandet er det centrale og gennemstrømmende stof, vi væver oplevelsen omkring. Vandet i vores kroppe, i vores øjne, og vandet uden for os ved kysten. Sammen udforsker vi det lokale vandmiljø med stereoskop, finder vores indre rolige hav med dybe åndedræt og skriver videre på et nyt EU-direktiv om havet, som Institut for Evige Utopier sørger for bliver viderebragt til EU-kommissionen.

Det fælles budskab er, at vi skal turde drømme om og tro på en bedre verden.

Kærlig hilsen NOAHs Institut for Evige Utopier.

“NOAH er en miljøorganisation og græsrodsbevægelse. Vi arbejder for en retfærdig og bæredygtig verden, hvor beslutningerne bliver taget demokratisk – for menneskers livskvalitet, for jorden og for fremtiden. NOAH analyserer årsager til miljøproblemer – og fremsætter alternativer, hvor samfundets dominerende løsningsmodeller ikke er på rette kurs. NOAH er det danske medlem af det verdensomspændende græsrodsnetværk Friends of the Earth”

Bannerfoto: Havet ud for Nymindegab, december 2020. Privatfoto

Visited 1 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Der er stadig mange som tror på den gamle idé om, at et hul i jorden, en høj skorsten og et rør ud i havet, er det samme som, at affaldet er væk og forsvundet.

Skriv en kommentar