Da kødforbruget i stigende grad kritiseres af etiske grunde og for dets mulige miljøpåvirkning, er plantebaserede alternativer til kød klar til at være mere end blot en døgnflue. Efter den vellykkede børsnotering for den alternativ kødproducent Beyond Meat, der så sin aktiekurs mere end fordoblet på første handelsdag i begyndelsen af ​​maj, forudsiger analytikere hos Barclays, at det globale marked for plantebaserede kødsubstitutter kunne vokse mere end ti gange over det næste årti og potentielt nå 140 milliarder dollar i 2029.

Det skriver Felix Richter for statista.com, den 17. juni 2019.

“Selv om vi i dag tror på, at der er iboende barrierer for succesfuld efterligning af bestemte animalske forbrugerfavoritter (for eksempel t-bone steaks), har vi høstet positive forbrugerreaktioner hidtil med hensyn til ”kødfrit” oksekød, pølser og hamburger-produkter, som lover godt for den alternative kødsektors muligheder for at få fat i sin retfærdige andel af det globale kødmarked,” skriver Barclays, og forudsiger, at plantebaserede alternativer kunne erobre 10 procent af kødmarkedet på 1,4 milliarder dollar inden 2029. For at opnå det, skriver Barclays, må producenterne af alternative kødprodukter udvide deres naturlige målgruppe og “appellere til den gruppe, der driver kødforbruget: 14- til 70-årige mænd.”

Kødfrie burgere er også på menuen i Danmark, hvor tankstationer reklamerer med denne “veggie-burger”.

Inden for den seneste uge rapporterede Bloomberg, at Impossible Foods, der er en af ​​de største konkurrenter til ovennævnte Beyond Meat, kæmper for at følge med efterspørgslen som leverandør til burgerkæderne White Castle og Red Robin, der løb tør for Impossibles populære kødfrie burgere midt i lanceringen af et nyligt dannet partnerskab med Burger King. Både Impossible Foods og Beyond Meat er pionerer i produktionen af kød på molekylær niveau ved hjælp af plantebaserede proteiner og næringsstoffer. Konkurrencen på markedet for kødalternativer er imidlertid ved at varme op med store aktører som Tyson Foods og Nestle, der introducerer deres egne plantebaserede kødalternativer.

Trods en smule turbulens i begyndelsen af børsnoteringen går det opad for Beyond Meat-aktien. Kilde: statista. com

Stor fortjeneste

De første par uger som aktienoteret selskab har været ret turbulente for Beyond Meat. Efter at have set aktiekursen hoppe 163 procent på sin første dag for offentlig handel, har producenten af de ærtebaserede alternative kødprodukter oplevet store udsving i aktiekursen, som kulminerede med 21 procent sidste mandag efterfulgt af et 25 procent fald tirsdag, efter at JPMorgan havde nedgraderet aktien til “neutral” og meddelt, at den lå “ud over deres kursmål”. Beyond Meat-aktien genopbyggede dog hurtigt sin værdi og steg mere end syv procent fredag, efter Bloomberg havde rapporteret om de problemer med at levere, der plager selskabets største konkurrent Impossible Foods.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar