Verden havde opbrugt hele sit årlige naturressourcebudget pr. 1. august 2018, ifølge Earth Overshoot Day. Det er den tidligste registrering i de 48 år, hvor budgettet er blevet opgjort.

Sarah Feldman

Det skrev Sarah Feldman, statista.com, allerede den 13. august 2018. I anledningen af Jordens Dag, den 22. april, bringer vi den tankevækkende opgørelse.

Opgørelsen fik en af verdens største banker, HSBC (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited), til at udsende en erklæring om, at miljøindsatsen fra virksomheder og regeringer var utilstrækkelig i betragtning af klimaforandringens alarmerende tempo.

HSBC er en af verdens allerstørste finansielle operatører. Hovedkvarteret ligger på
Canary Wharf Tower i London, UK. Foto: Gordon Joly/Wikipedia.

Sagt med HSBC’s ord betyder det, at verdens indbyggere har forbrugt planetens årlige budget for resurser på bare syv måneder.

“In our opinion, these findings and events show that many businesses and governments are not adequately prepared for climate impacts, nor are they using natural resources efficiently,” udtaler HSBC-analytikerne.

Den multinationale banks initiativ til at skærpe virksomhedernes sociale ansvar fokuserer stærkt på projekter indenfor miljømæssig bæredygtighed. Andre virksomheder foretager et lignende skifte i deres projekter, der gør dem i stand til at satse på bæredygtighed. Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes betegner dette skridt som et stort skifte i det forløbne år.

Visited 21 times, 11 visit(s) today

Skriv en kommentar