Dette diagram viser de seneste vækstprognoser for verdens største økonomier såvel som den forrige prognose, der går tilbage til november 2019.

Selvom det er for tidligt at måle den fulde økonomiske nedtur på grund af coronavirus-udbruddet, har OECD allerede nedskåret sin vækstprognose for verdensøkonomien, fordi virussen fortsætter med at sprede sig uden for Kina. I sin seneste foreløbige økonomiske vurderingsrapport forventer organisationen, at virkningen af ​​COVID-19-udbruddet vil være alvorlig, hvilket resulterer i en 0,5 procentpoint nedadgående revision af prognosen for global BNP-vækst i 2020.

OECD står for Organisation for Economic Co-operation and Development og er en international organisation grundlagt efter Anden Verdenskrig, der arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og markedsøkonomi mellem de demokratisk regerede medlemslande.

Felix Richter, statista.com

Det skriver Felix Richter, 3. marts 2020, for statista.com

OECD forventer nu, at verdensøkonomien kun vil vokse med 2,4 procent i år, som er en nedgang fra estimatet i november 2019 på 2,9 procent. Det vil være det laveste økonomiske ekspansionsniveau siden afslutningen af ​​finanskrisen, og muligvis bunden af den aktuelle afmatning, afhængig af hvor længe den aktuelle krise fortsætter, og hvor hurtigt Kinas økonomi kan vende tilbage til normalitet.

Det er ikke overraskende, at epicentret for udbruddet forventes at blive stærkt påvirket af epidemien. OECD sænkede sin vækstprognose for Kina fra 5,7 til 4,9 procent og citerede begrænsninger for bevægelse af mennesker, varer og tjenester samt bekæmpelser af spredningen ved fabrikslukninger som årsager til et kraftigt fald i den indenlandske efterspørgsel og produktion.

Resten af ​​verden er ikke beskyttet mod virussens påvirkning, da forretningsrejser og turisme påvirkes, og mange virksomheder står over for forstyrrelser i forsyningskæden på grund af deres afhængighed af Kina. Hvis virkningen på mere avancerede økonomier viser sig at være så alvorlig, som de forstyrrelser Kina har oplevet, advarer OECD om, at den globale vækst endda kan falde til 1,5 procent i 2020, næsten halvdelen af ​​den oprindelige forventede sats.

Skriv en kommentar