Dan J. forærer to mio. skatteyderkroner til agroindustrien – om dagen!

Standup-komikeren Dan Jørgensen

Dan Jørgensen (S) forærer agroindustrien to mio. kr. – om dagen!

I sin korte ministertid (125 dage) har fødevareminister Dan Jørgensen (S) foræret agroindustrien 250 mio. kr. Det svarer til to mio. kr. – om dagen! Det viser en sammentælling på ministerriets hjemmeside. Pengene stammer fra de danske skatteydere.

Senest påhit er 50 mio. kr. i skjult erhvervsstøtte til svinefabrikkerne. De får pengene mod at love at behandle søerne en smule bedre end i dag.

Så var der 180 mio. kr. i februar til producenterne af sødmælkskalve, som skulle love at lade være med sende kalvene ned til dyremishandling i Holland for at få pengene.

Før det var der 20 mio. kr. til en forskningsindsats mod halebid, til trods for at årsagerne til netop halebid er veldokumenterede gennem stribevis af undersøgelser.

Dan Jørgensen overgår med den gavepakke sine to forgængere i embedet. Karen Hækkerup (S) nåede kun at foræret agroindustrien 146 mio. kr. til uspecificeret “fødevareforskning” oveni de 100 mio., der allerede var foræret væk.

Mette Gjerskov (S) står tilbage som en ren gnier. Hun nåede “kun ” at sætte gang i det omdiskuterede Månegrisprojekt til 150 mio. skatteyderkroner. Med mindre man regner 700 mio. kr. i “generelle afgiftslettelser” til agroindustrien som Gjerskovs fortjeneste.

ErlingBonnesen

MF Erling Bonnesen (V) vil have flere tilskud.

Alle disse socialdemokratiske “håndsrækninger” til et trængt erhverv kommer oveni en årlige EU-støtte på seks milliarder kroner. Alligevel mener mange i agroindustrien, at erhvervet har krav på yderligere lempelser og støtte. Det mener f.eks. folketingsmedlemmerne Leif Mikkelsen (LA), Erling Bonnesen (V) og René Christensen (DF).

Skulle listen ikke være komplet, så sig endelig til. Hensigten er at udvikle den til et historisk monument over omvendt politisk bestikkelse.

Comments

comments

2 kommentarer til Dan J. forærer to mio. skatteyderkroner til agroindustrien – om dagen!

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.