Sydøstjyllands Politi afviser at give aktindsigt i, hvordan de 77 ringbind i straffesagen mod Hjarnø Havbrug er forsvundet. ”Årsagen er, at straffesagen er verserende”, skriver politiet i sit afslag. www.gylle.dk har derfor klaget til Statsadvokaten i Viborg over afgørelsen, da de 77 ringbind jo netop ikke længere indgår i straffesagen.

Forsvarerne i straffesagen mod havbruget ankede en kendelse fra retten i Horsens om, at sagen kunne fortsætte uden de 77 ringbind. Det har Vestre Landsret givet retten i Horsens medhold i.  Dermed har politiet altså fået ret i, at sagen kan fortsætte uden de 77. ringbind. Derfor mener www.gylle.dk , at afslaget på aktindsigt ikke kan begrundes med, at de 77 ringbind indgår i den verserende retssag, som politiet påstår.

Gylle.dk begærer aktindsigt i sagen om de 77 forsvundne ringbind hos politiet

www.gylle.dk har stillet 11 spørgsmål i anmodningen om aktindsigt. De har ikke noget med den verserende sag at gøre, men er udelukkende rent logistiske: Nemlig, hvordan de 77 ringbind kan forsvinde fra politiets varetægt. Det drejer sig trods alt om 4,5 reolmeter ringbind.

I et svarbrev på klagen fra Statsadvokaten i Viborg oplyses det, at ”Du kan forvente en afgørelse inden 60 dage, men sagsbehandlingstiden kan variere. Hvis der ikke er truffet en afgørelse i sagen, inden der er gået 60 dage, vil du blive orienteret om grunden til det”.

– Selv om retssagen mod Hjarnø Havbrug kan risikere at være afsluttet inden de 60 dage, opretholder vi selvfølgelig klagen, siger redaktør Kjeld Hansen.

Her kan du se Statsadvokatens svar på vores klage: Brev fra politiet Aktindsigt – afgørelse

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

  1. Preben Kofod

    Verdens mindst korrupte land. Man mangler ord.

  2. jan stampe nielsen

    Godt at I bliver ved. Er der dog ikke nogen i dette “netværk” som kender nogen, som kender nogen som har en eller form for relation til justitsministeren – om vi ellers har en sådan.

  3. Altså også Meget meget mærkeligt, fik jo tanken om det mon er betalt arbejde at de forsvandt …

  4. Hej Kjeld, du må da kunne forstå, at det er meget hemmeligt, hvordan 77 ringbind, som er i politiets varetægt, bare lige kan forsvinde pist væk.

    Tænk på hvad det ville indebære, hvis alle andre tiltalte personer fik kendskab til, hvordan de kan få de beviser, som politiet har mod dem, til sådan bare at forsvinde pist væk.

Skriv en kommentar