Ni ud af ti siger nej til Monsanto

 

Baden_Mayer

Alexis Baden-Mayer er politisk direktør for Organic Consumers Association, US. Teksten er fra hendes tale 2. august 2013 på konferencen “Justice Begins with Seeds” in Seattle, Washington.

Tale af Alexis Baden-Mayer, 6. august 2013, trykt i Counterpunch.

”Monsanto hader demokrati, fordi demokratiet ikke arbejder for Monsanto.

Ni ud af ti af os ønsker at vide, hvor Monsanto skjuler GMO’erne i vores mad, og de fleste af os ville ikke spise de pågældende GMO’er, hvis vi vidste, hvor de var.

Hvis alt i dette land blev besluttet demokratisk, ville flertallet af de fødevarer, vi spiser, være GMO-fri, og Monsanto vil blive presset ud af markedet.

Vi har ingen problemer med at overbevise folk om, at vi har ret, men vi har et problem med vores demokrati, når vi ikke kan få politikerne til at vedtage de love, som de fleste af os ønsker.

Men ingen regering, uanset hvor korrumperet af virksomhedernes penge-tilskud den end er, vil være i stand til at stoppe os, når vi får ni ud af ti, der er enige med os, til at sige nej sammen med os. Og det er, hvad der er begyndt at ske…”

Læs hele talen her: www.counterpunch.org/2013/08/06/monsanto-hates-democracy/

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.