RoundUp_protest
Den amerikanske kemigigant er ikke lige populær overalt i verden – heller ikke i amerikanske Washington DC.

Novozymes ser guldæg i landbrugsbakterier, og den danske virksomhed har derfor indgået et samarbejde med Monsanto, der på sigt kan blive større end den nuværende enzym-forretning. Det skriver fødevarewatch.dk 23. juni 2015.

PederHolkNielsen
Administrerende direktør Peder Holk Nielsen, Novozymes.

Novozymes har store forventninger til sit samarbejde med Monsanto og har tilsyneladende ingen betænkeligheder ved den store kemikoncerns blakkede ry i dele af verden.

Det er dagbladet Børsen, der skriver, at den danske virksomhed og det amerikanske kemiselskab arbejder på et ambitiøst projekt, der skal øge landbrugets høstudbytte ved at behandle jorden med bakterier i stedet for at sprøjte afgrøderne.

“Jeg taler om noget, der er stort i forhold til det Novozymes, vi kender i dag. Jeg vil ikke afvise, at det her kan blive større end vores nuværende enzym-forretning,” siger Peder Holk Nielsen, adm. direktør i Novozymes, til Børsen.

Ideen bag projektet er at påvirke bakteriesammensætningen i markerne for at gøre jorden mere frugtbar og beskytte planterne mod for eksempel skimmel. Hvis alt går efter planen, forventer Novozymes og Monsanto, at bakterieløsningerne vil være på hylderne omkring 2020.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.