Seniorrådgiver: Landbrugets drøm om danske svin er torskedum

 

JesperBak

Seniorforsker Jesper Bak fra Århus Universitet giver Dan Jørgensen (S) tørt på i dagens kronik i Politiken. Landbrug & Fødevarers krav om flere millioner nye svin i Danmark er ikke bare dumt men også vældig dyrt uden at føre til noget godt. Der er ingen gevinst ved at lempe miljøreglerne for de danske svineproducenter. Tværtimod.

Billedet: Seniorforsker Jesper Bak er en af de “tunge” drenge på Århus Universitet. Her modtager han EU’s miljøpris i 2008 for sin indsats i Afrikas Sahelbælte. Det er Bak til venstre.

Læs hele kronikken her.

 

 

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.