JerseyMalkekøerne fortjener bedre beskyttelse. Sådan lyder den klare besked til Europa-Kommissionen, når over 290.000 underskrifter afleveres i Bruxelles i dag. Der findes ingen EU-regler for, hvordan unionens 23 millioner malkekøer skal behandles, men det ønsker et stort antal EU-borgere nu at lave om på. Det fremgår af en pressemeddelelse fra WASP 23. oktober i år.

Under overskriften Supporting Better Dairy har over 290.000 europæere skrevet under på, at de ønsker EU-lovgivning, som beskytter unionens malkekøer. De mange underskrifter afleveres i dag til Europa-Kommissionen, og bag underskriftsindsamlingen står de to dyrebeskyttelsesorganisationer WSPA (World Society for the Protection of Animals) og Compassion in World Farming og isproducenten Ben & Jerry’s.

”Over hele Europa bliver produktionen af mælk mere og mere intensiv. Danmark er et af de lande, hvor udviklingen er gået meget stærkt, og i dag kommer under en fjerdedel af danske malkekøer på græs. For at stoppe den foruroligende udvikling ønsker vi sammen med vores partnere Compassion in World Farming og Ben & Jerry’s, at der indføres mindstekrav til malkekøers velfærd i EU – ligesom der allerede findes det for alle andre landbrugsdyr,” skriver kampagnechef i WSPA Danmark Pernille Fraas Johnsen i pressemeddelelsen.

Og det krav står folkene bag Supporting Better Dairy ikke alene med. Det seneste år har over 290.000 europæere fordelt på alle EU-landene – heriblandt 23.182 i Danmark – støttet op om kampagnen ved at skrive under på et brev til Europa-Kommissionen. Brevet og underskrifterne afleveres i dag til Europa-Kommissionens afdeling for dyrevelfærd.

”Det er tydeligt, at dette er noget, der ligger danskere og andre EU-borgere på sinde. Aldrig har der været så meget fokus på malkekøerne i EU, og vi har mærket en stor opbakning til vores arbejde,” skriver Pernille Fraas Johnsen og tilføjer:

”Debatten har desuden ført til, at flere danskere nu ved, hvordan virkeligheden ser ud for de køer, der leverer mælken i køledisken. Forhåbentlig vil det få den effekt, at flere vil vælge at købe mælk fra køer, der kommer på græs.”

 

 

Comments are closed.