Svindel med gødning koster støtte

 

BREAKING NEWS: Kriminelle landmænd straffes

Man kan ikke både snyde toldvæsenet og overtræde reglerne for landbrugsstøtte, samtidig med at man hæver kvarte og halve millioner i landbrugsbistand. Det er kriminelt, og den slags straffes stadig, også selvom man er agroproducent.

Omkring 100 danske agroproducenter, der har købt og anvendt ulovligt importeret gødning, har fået en større økonomisk lussing. Det hævder landbrugsavisen.dk 17. oktober.

NaturErhvervstyrelsen har angiveligt fulgt reglerne og trukket 25 mio. kr. fra de 100 lovbryderes landbrugsstøtte som sanktion efter reglerne om krydsoverensstemmelse. Det oplyser Steen Bonde, chef i Center for Arealtilskud i NaturErhvervstyrelsen.

Beløbet, der udgør i gennemsnit 250.000 kr.  for hver lovbryder, er trukket allerede for 2011, og der er trukket yderligere beløb i 2012. Steen Bonde understreger ifølge landbrugsavisen.dk, at behandlingen af »ulovlig gødning-komplekset« endnu ikke er afsluttet. Omfanget af støttereduktioner vil derfor formentlig stige yderligere.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.