USA parat til at spendere milliarder på ny månelanding

USAs vicepræsident Mike Pence har erklæret, at Trump-administrationen vil sende mennesker tilbage til månen inden 2024. Det er fire år tidligere end NASAs oprindelige mål, som var 2028. Bortset fra at ændre raketter og skifte mellem entreprenører, gav Pence ingen oplysninger som til hvordan NASA vil nå en anden månelanding inden 2024.

Niall McCarthy

Det skriver Niall McCarthy, statista.com, den 27. marts 2019.

Til at begynde med vil NASA have brug for et meget større budget. NASAs budget for 2019 er på 21,5 mia. dollars, hvilket repræsenterer 0,49 procent af det føderale budget. I danske kroner er beløbet 142,42 mia. kroner.

Figuren giver et budgetoverblik, der går tilbage til slutningen af ​​1950’erne. Apollo 17 var den endelige mission i NASAs Apollo-program, og den markerer sidste gang, mennesker gik på månen. Budgettet for udforskning af rummet var meget højere i det år, hvor det tegnede sig for 1,48 procent af det samlede føderale budget. Andelen nåede sit højeste niveau i 1966 4,41 procent af det føderale budget.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.