Fra protestdemonstration i februar 2020 mod vildsvinehegnet. Foto: Erik Egvad Petersen

Svinevirke – historien om et hegn – af Hans Kristensen

„Borgerne skal informeres på et seriøst niveau, og det klarer Hans Kristensen med sin bog“, siger Markus Jebsen. Derfor har erhvervsmanden opkøbt lageret af Svinevirke, som han forærer væk – blandt andet via denne side, hvor man kan bestille en bog, og evt. også en til sin nabo, og kun betale forsendelsen (29,- kr.)

Esben Lunde Larsen (V) var den politiker, der gennemtrumfede “Svinevirke”-hegnet trods alle protester. I dag har han forladt politik og optræder som konsulent i bl.a. madspild i en amerikansk tænketank.

 “Svinevirke” er bogen om 100 års vildsvinevandringer, 25 års vildsvinebekæmpelse, to års politisk vildsvinepanik og om hvordan det hele gik til, da Danmark fik et grænsehegn.

“Fra hans forpost i sønderjyske Lydersholm med udsigt til grænse og svinehegn har den uddannede skovfoged foretaget en imponerende research af baggrunden for hegnet, konsekvenserne af det og den faglige og politiske argumentation for det”, skrev Flensborg Avis bl.a. i sin helsides anmeldelse af bogen, som bladet JÆGER gav 5 ud af 6 patroner i sin anmeldelse.

I bogen kan du følge i fodsporene på indvandrende vildsvin gennem 100 år. Du kan komme med på vildsvinejagter i grænselandet og følge svinebranchens indædte kampagner for at holde Danmark vildsvinefrit. Og sidst, men på ingen måde mindst, får du en guidet rundtur i de politiske processer, der har ført til, at Danmark har fået et grænsehegn. Det er i bund og grund en trist historie. Men kedelig er den ikke.

83 sider, hft. 2020. 2. reviderede udgave.

BOGENS INDHOLD:

DEL 1: VILDSVINENE

Et grisehegn * Og et grænsehegn * Vildt på vandring * Sønderjylland eller Serengeti? * Kampen mod kaninerne * Det første vildsvin * Fortsat indvandring * Vildsvinepanik i 1948 * Vildtvoksende vildsvinebestande * Svømmende svinkeærinder * Grynt ved grænsen * Masser af majs * Landbrugets stående invitation * Stribede sønderjyder * Vildsvinene i Lindet Skov * Statslig slingrekurs * Kampen ved Kielerkanalen * Rovdrift på rævene * Den afrikanske svinepest

DEL 2: HEGNET

Beslutningen om et hegn * Naturstyrelsens notat * Med stram styrelse * Migranthegnet * Svær argumentation * Debat i folketingssalen * Støtten fra støttepartiet * Et hegn uden vildsvin * Eksperter og embedsmænd * Når vildsvin møder hegn * Utjekket * Et af flere tiltag * Et signal til aftagerlandene

DEL 3: MODSTANDEN

Kritik fra egne rækker * Skepsis i EU * Naturlig modstand * Nej tak fra naboerne * Et veterinærpolitisk problem? * En lang tryne til generalkonsulen * Pressedækning uden grænser

DEL 4: DEN SORTE MUR

En bygherre i grønt tøj * Hegnet kommer op * Med lov skal hegn bygges * Det midlertidige hegn * FN siger fra * Hængende i hegnet * Testet i praksis * Vildsvin og ulve * Hullerne i hegnet * Den endelige løsning * Svinevirke

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

  1. Jan Stampe Nielsen

    Carsten Hamann. Måske burde du undersøge hvem der understøtter og financierer hr. Lunde Larsens ophold som senior adviser i USA. Jeg tror, at du vil blive forbavset.

  2. Pingback: Hvem skal betale, når svinepesten kommer til Danmark? Det skal du… | Gylle.dk

  3. Pingback: Rune Engelbreths drøm | Gylle.dk

Skriv en kommentar