HJÆLP OS MED AT HJÆLPE NATUREN!

 
Indsamlingen er startet og vi har brug for DIN hjælp. – Sådan skriver Miljøforeningen Tuse Næs – vi iler med at viderebringe opfordringen!

Hvorfor indsamling?

Vi har hyret en advokat. En højt kvalificeret advokat. Det handler om en juridisk kompliceret, men meget principiel sag, som kan få stor betydning ikke alene for Tuse Næs, men for alle ansøgninger om etablering eller udvidelse af svinefarme i områder med EU-beskyttet natur.

Sagens kerne er, at kommunerne ikke kan henholde sig til dansk lovgivning (fx husdyrbrugloven) i tilfælde, hvor denne er i modstrid med EU’s habitatdirektiv. Kommuner og øvrige myndigheder er forpligtet til at efterleve habitatdirektivets artikel 6 stk. 3, og det gør bl.a. Holbæk Kommune ikke.

Hvis du vil have et indtryk af, hvor rædselsfuldt det kan være at bo som ufrivillig nabo til en moderne svinefabrik, så KLIK her og se Creenpeace-filmen.

Når vi er mange, kan vi udrette noget. I Holland er det lykkedes en NGO med en tilsvarende sag at få nedlagt svinefarme og forhindret fremtidige opførelser og udvidelser i nærheden af Natura 2000-områder.

Den industrielle svineproduktion er i søgelyset og under anklage i disse dage. TV2 News har omtalt alvorlige helbredsproblemer hos naboer til store svinefarme (svinefabrikker). Greenpeace har lavet en video herom (se ovenfor).

Hvis du vil vide mere om vores sag, så se Om sagen:  mftn.dk/sag

Vi håber på din donation, stor eller lille!


MOBILEPAY – Nr. 18959

BANK – Reg. nr. 5373 konto nr. 0240883

Skriv gerne ”donation” og eventuelt dit telefonnummer eller email-adresse som tekst.
Indsamlingen slutter 1.10.2020.

Her er indsamlingsbarometeret – der mangler stadig et nøk. Miljøforeningen Tuse Næs takker alle, der har støttet økonomisk. Foreningen er ikke i stand til at svare hver enkelt personligt, men alle donationer bliver registreret og værdsat.


Visited 8 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

  1. Holger Øster Mortensen

    Problemerne med NATURA 2000-områder og svin har stået på i årevis, og det er helt uhyrligt, at Danmark ikke overholder ganske elementær EU-lovgivning på området. Når det er uomtvisteligt påvist, at ammoniak og andre skadelige stoffer skader vores naturområder, er det også helt åbenlyst, at alle disse giftige og kemiske stoffer fra svinefabrikkerne naturligvis også skader mennesker. Vi skal have gennemført en egentlig Folkeundersøgelse af naboer til svinefabrikker – akkurat som i Holland og andre lande: Gylle er skadeligt og livstruende.

  2. karen friis

    Så ærgerligt det ikke er muligt at dele opslaget på FB – det skulle gerne “gå viralt” – skynd jer at få det repareret, så vi kan komme videre med denne gode sag.
    Vh Karen Friis

  3. Pingback: Pressemeddelelse: Natura 2000-områder skal beskyttes | Gylle.dk

Skriv en kommentar