Af Niels Peter Flint, Sustainable vision designer, artist & architect

Niels Peter Flint er sustainable vision designer, artist & architect. Læs mere om ham her. Privatfoto

Der er mangt og meget der skal ændres, hvis vi mennesker skal overleve her på kloden – det måske vigtigste er at vi skal forstå at vi er en del af naturen/systemet – det hele er “designet” så genialt at der er plads til alle – også selvom vi bliver mange mennesker, men der er kun plads, hvis vi respekterer de basale regler for hvordan livet på planeten fungerer/hvordan “systemet er designet”.

Pt. udvikler vi uden hensyn til andet end vores egen ignorante grådighed.

I dag skaber/udvikler/designer vi uden hensyntagen til, at der er begrænsninger i “systemet” – der er grænser for (fysisk) vækst simpelthen, hvis HOMO SAPIENS skal overleve, som en del af naturen. For hvis vi ikke gør, som “systemet” er designet til, så manipulerer vi med milliarder af år gamle “designs”/systemer, som måske pludselig holder op med at fungere – eller som kommer til at opføre sig anderledes, fordi vi ikke kan beregne os frem til hvad konsekvensen kan blive af den “omstrukturering”/det redesign vi udfører.

RADICAL SUSTAINABLE DESIGN INNOVATION – radikal design innovation er efter min mening, det der skal til for at redde os ud af suppedasen. Der er fx tusind vis af mennesker, der lever af mink avl – og ja de skal jo have et eller andet at lave, når der ikke laves mere mink. Men I det hele taget skal vi til at se på, hvordan vi kommer til at leve de kommende årtier, for det er jo ikke kun det at vi skal stoppe med at producere RIGTIGT mange ting – der kommer også ny teknologi, som vil udradere masser af jobs. Så kan vi designe bl.a. nye service produkter – og fusioner af service ydelser, nye bio-smarte produkter etc? Selvfølgelig kan vi det – eller rettere vi er tvunget til det. Ovenstående har ikke så meget med mink at gøre, men det viser en genial løsning på dækket – dæk som i dag forurener vanvittigt meget, kan skabes på helt nye måder, baseret på bio materialer, som ovenikøbet gør, at dæk ikke længere afgiver micro plast. Man kunne faktisk godt forestille sig at det støv, som dæk jo afgiver, i fremtiden var måske ligefrem godt for de vilde blomster rabatter. Når jeg viser det her, er det blot for at vise, at der kan findes løsninger på alt. Rigtigt meget må skrottes, men ud af skrottet vokser en helt ny verden, som kan blive helt utrolig – en verden uden al det lort vi har i dag. Vil du vide mere om dette særdeles revolutionerende dæk, så se mere på dette link fra GOODYEAR.

At samle milliarder af grise, mink, kyllinger, køer, kanariefugle etc. og tvinge dem til at leve under ganske og aldeles rædselsfulde vilkår er et ganske alvorligt indgreb / redesign / omstrukturering af hvad naturen / “systemet” er designet til at acceptere – OG det ved vi INTUITIVT alle sammen godt – men vil vi erkende at hvis vi fortsætter så er chancen for at denne “omstrukturering” også kan blive vores (homo sapiens) død??… For det er desværre nok de barske realiteter, hvis vi ikke begynder at leve “i pagt med naturen” – igen.

”Så vil du være med på holdet, der skaber løsninger, fremfor at være en del af problemet så skriv under på det her borgerforslag om afvikling af minkfarme i Danmark – og så gå ellers i gang med bl.a. at spise væsentlig mindre kød, del så meget du kan og som det måske vigtigste så start med at lære at forstå det ”system”, du både bor i/på og som du også er en del af”

Naturen/systemet/kloden er grundlag for vores alle sammens liv – og minkpelse kan i dag laves af nye smarte bio syntetiske fibre eller andre spændende meget mere bæredygtige produkter/materialer. Der kommer næsten hver dag nye utroligt spændende materialer, som kan substituere og tilfredsstille vores underlige behov for beklædning fx. på nye spændende måder.

Borgerforslag: Forbyd de danske minkfarme

Og nej, det er ikke synd for de minkavlere (og om et øjeblik svineavlere, krokodille avlere, kænguru avlere, kanin avlere etc.) – det er synd for de kommende generationer, der skal dø for tidligt fordi vi LIGE NU opfører så ignorant, som vi gør fordi vi fortsætter med at udnytte alle andre medskabninger (inklusive planter, træer, jorden) her på kloden på den måde vi gør, men altså med det som følge at vi udraderer os selv – måske meget snart. For hvad er det næste?

Forskere kalder situationen omkring det intensive svine landbrug for ALVORLIG. Det frygtes at her kommer næste udbrud, men kunne vi ikke leve uden verdens dårligste leverståhej fra Stryhns – og kunne der ikke udvikles nye muligheder for alle dem der laver noget, der bare ikke er så skidegodt i dag, grundet alle mulige uforudsigelige problemer. JO, der kan skabes helt nye løsninger, der kan skabes en helt anden vækst – en udvikling hvor der på alle planer samarbejdes med ”systemet”. Og som ”sustainable vision designer” skulle jeg skal så hilse og sige at det behøver IKKE blive kedeligt – tværtimod, det kan blive helt fantastisk – se blot et par af de projekter, som jeg viser her.

Se og hør Niels Peter Flint præsentere en af sine mange ideer…

Så vil du være med på holdet der skaber løsninger, fremfor at være en del af problemet så skriv under på det her borgerforslag om afvikling af minkfarme i Danmark – og så gå ellers i gang med bl.a. at spise væsentlig mindre kød, del så meget du kan og som det måske vigtigste så start med at lære at forstå det ”system” du både bor i / på og som du også er en del af – vel og mærke på ”systemets” betingelser – og så VELBEKOMME.

 

Kommentarer

  1. Anna Lønne Sørensen

    Jeg er bare SÅ enig!

  2. Birgitte Herbo

    Godt skrevet !! Send til Christiansborg…

Skriv en kommentar