Ida Auken overrækker prisen for Årets PlanteIværksætter til Ulrich Kern-Hansen fra Organic Plant Protein. Foto: Johnny Højfeldt, PlanteVækst

PlanteVækst havde inviteret Danmarks grønne elite til en festlig aften med uddeling af PlantePriserne 2020, og der var fyldt med prominente gæster i weekenden 1.-2. februar.

Ida Auken lagde ud med at præsentere og uddele den første pris til Årets PlanteIværksætter. Denne pris gik til stifter og tidligere direktør i Hanegal Ulrich Kern-Hansen, som har satset hele formuen på at starte den nye virksomhed Organic Plant Protein, som producerer økologisk ærteprotein i en gammel svinefabrik i Hedensted.

Ironisk nok starter produktionen af fremtidens økologiske planteproteiner i de bygninger, som et af de fire kontroversielle Månegris-projekter gik konkurs med i 2019. Det spillede også en rolle i dommernes begrundelse for prisen:

En udfoldelse af store visioner er bragt til live af Årets PlanteIværksættere. Økologi og klima er højt prioriteret. Der er tale om en ambitiøs virksomhed med en mission. Virksomheden har enormt potentiale og kommer med garanti til at gøre en nævneværdig forskel. Idéen om at skabe en produktion af planteprotein i en gammel svinestald er lige så eventyrlig, visionær og metaforisk smuk som de bedste af H. C. Andersens eventyr.

Den plantevenlige politiker

Ida Auken og Ulrich Kern-Hansen mødtes igen på scenen, da Kern-Hansen uddelte prisen for Årets Plantevenlige Politiker til Auken. Det var en meget overrasket og ydmyg Ida Auken, der modtog prisen og straks erkendte, at flere af hendes politiker-kolleger havde været optaget af den plantebaserede dagsorden længere tid end hende. “Flere af mine kolleger har været optaget af denne dagsorden længere tid, end jeg har, men til gengæld har jeg virkelig kickstartet 2020 med meget fokus på området,” udtalte Ida Auken og takkede for prisen.

PlanteVækst er et spritnyt initiativ, der skal fremme plantebaserede muligheder i Danmark. Organisationen arbejder sammen med relevante virksomheder, influenter og organisationer for sammen at få spiren til at vokse sig større og stærkere. ”Vi har som målsætning at være en værdifuld medspiller for de bedste virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer,” hedder det på hjemmesiden.

Videre skrives der: ”For at nå ud til flest mulige danskere samarbejder vi med en række organisationer, der hjælper os med at dele de bedste historier om virksomheder, der skaber bæredygtig plantevækst. Vi er uafhængige af individuelle organisationer og virksomheders interesser. Til fælles har vi grundlæggende værdier om at ville fremme plantebaseret mad til gavn for klima, dyr, miljø, sundhed og økonomi.”

Visited 1 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Det lyder jo fint. Men er der tale om en klimabelastende merproduktion, eller et der sikkerhed for, at kødproduktionen falder? Giver elbiler færre fossilbiler? Vindkraft mindre kulbaseret el? Giver økologi renere drikkevand? Kan vi producere os ud af problemerne. Nej nej nej. Det er en illusion.

Skriv en kommentar